Geen producten (0)

Uiensoep

Ingredienten

  • 500 gram uien (4 grote uien)
  • 40 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 3/4 liter zelfgemaakte vlees- of kippenbouillon
  • 1 1/2 deciliter witte wijn
  • peper en zout
  • (circa 25 gram) geraspte jonge kaas of gegrild stokbrood met gesmolten kaas

Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de roomboter in een grote pan met dikke bodem en voeg de uien toe. Bak de uien op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.

Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de zelfgemaakte runder- of kippenbouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook.

Roer met een garde en giet - steeds een klein beetje - bouillon bij de bloem en roer het mengsel glad. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.  Strooi er de geraspte kaas overheen. 

Serveer de soep met gegrild stokbrood met gesmolten kaas.