Geen producten (0)

Groene saus

Ingrediënten

  • 300 g doperwten extra fijn (diepvries)
  • 2 deciliter groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn 
  • zout en peper
  • 1 eetlepel roomboter

Bereidingswijze
De doperwten in ongeveer 1 uur laten ontdooien en breng ondertussen breng 2 deciliter de zelfgemaakte bouilon aan de kook. 

Pel de  knoflook en snijd deze in stukjes. Pureer in een keukenmachine 2/3 deel van de doperwten, de knoflook, de bouillon en de wijn tot een gladde saus.

Verwarm de saus op een laag vuur en roer de rest van de doperwten er door heen en kook de saus in ongeveer 2 minuten gaar. Als laatste roer je er een eetlepel roomboter door en breng het op smaak met peper en zout.

Heerlijk bij een stuk gebakken kabeljauw met aardappelen en (wortel)salade.