Geen producten (0)

Rundvleessalade

Ingredienten:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • ½ friszoete appel
  • 1 kleine ui
  • 200 gram runderlapjes
  • 8 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel zout
  • 2 kropjes babyromainsla
  • Ei-dooiers
  • ½ paprika
  • Peterselie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze ongeveer 2 uur afkoelen.

Kruid het vlees met een beetje peper en zout en braad het vlees in een braadpan goed gaar totdat het uit elkaar valt. Laat ook het vlees afkoelen.

Verwijder het klokhuis van de appel en snij de ui klein. Doe appel met de ui in een keukenmachine en maal het fijn.

Doe de aardappelen met het rundvlees in een kom en prak het met een vork door elkaar. Meng het appelmengsel en de mayonaise door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Haal de blaadjes sla los. Schep de salade in de slablaadjes en garneer het met een stukje paprika, een ei-dooier en peterselie.