Geen producten (0)

Rijstsalade

Ingredienten

  • Biologische rijst
  • 300 gram sperziebonen of haricot vert
  • 1 á 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gram crème fraiche
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 komkommer

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen.

Snij de sperzieboontje door midden en kook deze eveneens gaar. Laat de bonen ook afkoelen.

Schep ondertussen in een schaaltje de crème fraiche, mayonaise, de knoflook en eventueel een scheutje magere yoghurt en dit alles goed roeren tot een egale saus. Op smaak brengen met peper en zout.

Snij de sjalotjes fijn en rasp in een apart schaaltje de komkommer.

Schep de afgekoelde rijst met de boontje en de sjalotjes door elkaar in een grote schaal en meng tenslotte de saus er goed doorheen.

Voor een extra frisse smaak serveer je de komkommer er apart bij, maar je kunt de komkommer ook door de salade heen roeren. Dit is afhankelijk van je eigen smaak.

Een heerlijke frisse salade voor bij de barbecue of picknick.