Geen producten (0)

Lasagne met courgettesaus

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • 2 courgettes
  • 6 deciliter zelfgemaakte bouillon (kip- of runder)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 g geraspte jonge kaas

Bereidingswijze
Kook de lasagnevellen in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken. 

Snijd 1 courgette in halve boogjes en de andere in stukken. Kook de in stukken gesneden courgette in de bouillon,

de knoflook en een beetje zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de crème fraîche in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de courgetteboogjes in 3-4 minuten zacht. Roer de Provençaalse kruiden erdoor.

Schep de courgettesaus erdoor. 

Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg er lasagnevellen op. Schep er een deel van de saus over. Maak op deze manier alle ingrediënten op, maar eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en gratineer de lasagne 10-15 minuten onder een hete grill.