Geen producten (0)

Aspergerisotto

Ingredienten:

  • 500 gram asperges
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 65 gram roomboter
  • 1 kleine ui
  • 350 gram risottorijst
  • 150 gram geraspte jonge kaas

Bereidingswijze:
Kook de asperges in ongeveer 10-12 minuten gaar en laat ze uitlekken. Snijdt de bovenste punten eraf en houdt deze apart.

Maak de bouillon klaar. Laat de roomboter (15 gram) ondertussen smelten in een koekenpan en bak de aspergepunten gedurende 5 minuten op een laag vuur. Af en toe omroeren.

Smelt daarna in een andere pan 25 gram roomboter en fruit de ui op een laag vuur.

Voeg de risottorijst toe en roer totdat alle korrels met boter bedekt zijn. Voeg de fijngehakte asperges toe. Schep met een soeplepel de bouillon erbij en roer totdat alle rijst beetgaar is geworden. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Wacht tot de rijst gaar is en roer dan de rest van de boter en de aspergepunten er doorheen. laat dit gerecht even staan om smeuig te worden.

Opdienen met geraspte kaas er overheen.

Heerlijk bij een stukje vis of kip. Serveren met een frisse salade.