Dit recept is afkomstig van Anique Muller.
Zwitser (boeren) recept
Ingredienten
- Kippenpoten, ik laat altijd onder en bovenpoot bij de slager even doorsnijden
- Appels, b.v. braeburn of boscoop.
- Vastkokende aardappels
- 2 uien
- olijfolie
- peper en zout
- eventueel verse rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg kippenpoten verspreid in de ovenschaal en strooi er de fijngesneden uien over.
Aardappelen in de schil in vieren snijden en in de overschaal verdelen.
Olijfolie, peper en zout en rozemarijn over het geheel sprenkelen.
20 minuten in de oven in het midden
De appels ook in de schil in vieren snijden. Na 20 minuten de ingredienten in de schaal omscheppen en de appelstukjes ertussen leggen.
Na 10 minuten weer omscheppen, en dan nog eens na10 minuten omscheppen.
Even zelf kijken of de kip dan goed gaar is, afhankelijk van de oven heeft het geheel tussen de 40-50 minuten nodig.
Ik maak dit recept als ik visite krijg en geen zin heb om lang in de keuken te staan.
De Zwitsers eten dit recept met een groene salade vooraf en een dessert van ijs met slagroom en warm fruit toe.
Het is een echt "cooking for dummy's" recept.
Het enige moeilijke is de oven schoonmaken daarna!