Geen producten (0)

Sandwich met Tzatziki en gehakt  

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 komkommer
  • 150 gram Griekse of biologische volle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gebraden rundergehakt
  • 2 geroosterde paprika’s
  • Peper en zout
  • 1 Ui
  • Twee grote punten Turks of plat brood

Bereiden
Snijd de helft van komkommer in plakjes en leg ze op een stuk keukenpapier om ze uit te laten lekken. De andere helft van de komkommer halveer je in de lengterichting en haal met een lepel de zaadjes eruit en snijd deze in blokjes. Schep de blokjes komkommer door de yoghurt, tezamen met de uitgeperste knoflook en de peper en zout.

Snijd het ronde platte brood in vier punten en halveer ze. Bestrijk de binnenkant ruim met de tzatzikkisaus.

Rul ondertussen het gehakt met een beetje olie. Laat het gerulde gehakt iets afkoelen en het vet weglopen.

Was de paprika′s, snijdt ze in de lengte doormidden. Droog ze af en leg ze in de grill met de buitenkant naar boven. Grill ze tot ze zwart gaan zien. Haal ze uit de grill en rol ze in een vochtige theedoek en laat ze ongeveer 10 minuten liggen (langer mag ook). Haal de paprika′s uit de theedoek en ontvel ze (beetje peuterig werkje). Snijdt de stelen van de halve paprika en snijdt ze nog een keer in de lengte doormidden.  Snij de ui in ringen.

Verdeel het gehakt over de saus. 

Leg als laatste de plakjes komkommer, een paar uienringen en de gegrilde paprika over het gehakt en doe de bovenkant er weer op.