Geen producten (0)

Oosterijkse Knoedel

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • Provinciale kruiden
  • Zout
  • Water

Voor de vulling:

  • 200 gram gebraden rundvlees
  • 150 gram gebraden rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Van de bloem, het water, de kruiden en het zout een niet te stevig deeg maken.

Uitrollen en er dan rondjes met een doorsnede van 7 cm. uitsteken. Het vlees zeer fijn hakken.

Mengen met de ui en de knoflook. Hiervan balletjes maken. Op elk deegrondje een balletje leggen en het balletje omwikkelen met het deeg, zodat de vulling niet meer te zien is.

De randen goed aandrukken. Eventueel eerst de randen met warm ater nat maken.

De knoedels in kokend water met ruim zout in 20 minuten gaar laten worden.

Laten uitlekken, op een schaal leggen en eventueel overgieten met een bijpassende saus. Serveer de knoedels met en frisse salade.