Geen producten (0)

Spruitjesschotel met wortel

Ingredienten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • zout
  • 750 gram spruitjes
  • 250 gram winterwortel
  • 20 gram roomboter
  • 1 1/2 dl halfvolle melk
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met zout gaar. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Doe dit ook met de geschilde en in halve plakjes gesneden wonterwortel en kook deze in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Giet de groente af en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. Pureer de afgegoten aardappelen met een stamper. Roer er de boter en melk door.

Verdeel de puree over de groente en strooi de kaas en de paneermeel erover.

Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde over op 200 graden gratineren.