Geen producten (0)

Kapucijnersschotel

Ingredienten

  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram kapucijners
  • 100 gram doperwten
  • 25 gram roomboter
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • peper en zout
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze
Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes. Kook ondertussen de kapucijners en doperwten in 5 minuten.

Verhit in een koekenpan de roomboter en fruit hierin de uien ongeveer 3 minuten. Voeg de paprika's toe en laat deze nog eens 3 minuten mee bakken.

Voeg het gehakt toe en bak het ongeveer 8 minuten rul tot bijna gaar.

Giet de doperwten en kapucijners af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schep het gehakt mengsel op de bodem van een ingevette overschaal. Bestrooi het geheel met kaas en gratineer de ovenschaal in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven

Serveer deze schotel met aardappelpuree.