Geen producten (0)

Bloemkoolschotel

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 750 gram aardappelen
  • 250 gram jonge kaas
  • peper en zout
  • 2 eieren (alleen de dooiers)
  • 2 deciliter melk
  • 50 gram geraspte jonge kaas

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de roosjes in een pan met een beetje water en een snufje zout 7 minuten. Laat ze goed uitlekken.

Snijd de kaas in blokjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag om laag plakjes aardappel, bloemkoolroosjes en blokjes kaas. Bestrooi iedere laag aardappelplakjes en bloemkoolroosjes met wat zout en peper. Zorg dat de bovenste laag uit aardappelplakjes bestaat.

Klop in een kom de ei-dooiers met de melk los en schenk dit over de inhoud van de schaal en bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Bak de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.