Geen producten (0)

Spruitjes met bosuitjes en kaas

Ingrediënten:

  • 750 gram spruiten
  • 15 bosuitjes met loof
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel roomboter
  • 3 deciliter zelfgemaakte runderbouillon
  • zout, peper
  • 100 gram jonge geraspte kaas

Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten.

Verwijder de worteltjes van de bosuitjes en snijd het loof in stukjes.
Verhit de olie en bak hierin de uitjes zonder loof. Voeg de honing en de helft van de boter toe en laat ze 5 minuten licht karameliseren. Giet er de bouillon bij en kook zachtjes totdat de bouillon verdampt is. Verhit in een andere pan de rest van de boter.
Roerbak de spruitjes hierin 5 minuten. Meng ze door de bosuitjes. Schep de helft of meer van het loof erdoor met versgemalen peper en zout.
Serveer het gerecht met de geraspte kaas.