Geen producten (0)

Romige boerenkool

Ingrediënten

  • 300 gram panklare boerenkool
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 deciliter melk
  • 1 deciliter slagroom

Bereidingswijze
Snipper de ui fijn. Doe de boerenkool met een beetje zout in een pan met een bodempje water. Breng het geheel aan de kook en laat de boerenkool in 5 minuten slinken.

Laat de kool in de vergiet uitlekken.

Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Roer de bloem erdoor en fruit het 1 minuut mee.

Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook. Roer alles tot een gladde dikke saus. Roer de room erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout.

Schep de boerenkool door de saus en warm de groente nog 5 minuten door.