Geen producten (0)

Ouderwetse prei-stampot met kaas en gehakt

Ingrediënten

  • 350 gram runder gehakt
  • 2,5 kilo aardappelen
  • 1 kilo prei
  • 200 gr jonge geraspte kaas of edammer 40+
  • 20 gram roomboter
  • zout en peper

Bereidingswijze
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in middelgrote stukken en kook ze in al te veel water met een theelepel zout in 20 minuten goed gaar.

Maak de prei schoon, snijd ze in fijne ringen en blancheer ze met een beetje zout enkele minuten in niet te veel water.

Verhit de boter in een koekenpan en bak daarin het gehakt onder voortdurend omscheppen, lichtbruin en rul. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Giet de aardappelen en de prei af en laat de aardappelen even doorstomen. Druk de prei in een vergiet goed uit zodat ze niet te vochtig is. 

Stamp aardappelen en prei goed door elkaar en roer er vervolgens de kaas en het gehakt doorheen.