Aspergetortilla
Ingrediënten:
- 1 bos groene asperges
- 3 vastkokende aardappelen
- 1 fijngesnipperde ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 eieren (alleen de dooiers)
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Verhit de olie in een koekenpan en de aardappelen met de fijngeneden ui op een middelhoog vuur ongeveer 8 minuten.
Snijd ondertussen van de onderkant van de apserges een stuk af en halveer de asperges in de lengeterichting. Snijd de onderste helften in stukken van 1 centimeter. Voeg de stukjes toe aan het aardappelmengsel en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
Klop de ei-dooiers los met 2 eetlepels water en breng op smaak met peper en zout. Duw het aardappelmengsel een beetje aan en schenk het ei er over heen. leg de rest van de asperges er in een cirkel op. Zet dan de pan op het kleinste pitje, dek het af met een deksel of met aluminiumfolie en laat het ei in 20 minuten stollen.
Keer de tortilla met behulp van een bord om en bak op een laag vuur de ander kant nog 4 minuten. Serveer de torrtilla met de aspergecirkel aan de bovenkant.
Je kunt hem zowel koud als warm eten en kan dus ook een dag van te voren gemaakt worden.
