Geen producten (0)

Aardappel-uien taart

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram uien
  • 1 ½ eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 ei-dooiers
  • Ongeveer 1 ½ deciliter halfvolle biologische melk
  • ½ theelepel zure room
  • 500 gram geraspte jonge kaas


Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.  Maak ondertussen de uien schoon en snijd ze in ringen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Fruit de uien in de roomboter met wat peper en weinig zout in 20 minuten gaar en glazig.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.  Verwarm de oven voor op 200° C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei-dooier, hete melk, peper en een beetje zout een stevige puree. Schep daarna de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.

Verdeel de uienringen gelijkmatig er overheen en strooi er de pijnboompitten over. Klop de 2 overgebleven ei-ddoiers los met de zure room end e kaas en schep dit over de uien. 

Bak de taart in de hete over in ongeveer 20 gaar en lichtbruin.

Heerijk als bijgerecht of met een frisse salade.