Geen producten (0)


Menu 3:

  • Gamba's in knoflookolie
  • Kabeljauwhaasje in witte wijn saus
  • Frambozensandwiches

Voorgerecht: Gamba’s in knoflookolie
Ingredienten:

  • 500 gram rauwe gamba’s of tijgergarnalen
  • 2 takjes peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel 4 seizoenenpeper
  • 1 mespuntje zeezout

Bereidingswijze:
Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. onder te dompelen in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn. Verwarm de olie in een diepe koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook met het laurierblaadje zachtjes, tot de geur vrijkomt. Maal een beetje chilipeper erboven. Voeg de garnalen toe en bak op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaar. Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk), verwijder het laurier. Strooi de peterselie en het zeezout erover.

Hoofdrecht: Kabeljauwhaasjes met witte wijnsaus
Ingredienten:

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • Bloem
  • Roomboter
  • Peper en zout
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml droge witte wijn
  • 50 gram roomboter
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Bestrijk de kabeljauwhaasjes met bloem, peper en zout en bak ze in roomboter aan beide kanten goudbruin.
Slagroom op kamertemperatuur laten komen. In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10-15 min tot helft laten inkoken. Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10 minuten laten inkoken tot lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en witte peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Serveer de saus over de gebakken kabeljauwhaasjes.

Nagerecht: Frambozensandwich
Ingredienten:

  • 16 zelfgemaakte dunne zandkoekjes
  • 100 gram mascapone
  • 150 gram frambozen
  • 2 eetlepels lemon curd (zelfgemaakt of zonder e-nummers)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • anijscress

Bereidingswijze:
Besmeer de bolle kant van 16 koekjes met de mascarpone. Leg hierop 3 frambozen. Besmeer de platte kant van de overgebleven koekjes met lemon curd en leg deze met de besmeerde kant naar onder op de frambozen. Leg 4 koekjes op een bord en bestuif ze met poedersuiker. Garneer de koekjes met de anijscress.