Voorgerecht: Bladerdeegbakjes gevuld met runderragout
Ingredienten:
Bereidingswijze bladerdeegbakjes:
Snij de plakjes bladerdeeg in vieren. Leg deze netjes in de muffinvorm, je hoeft overigens niet steeds een vakje open te laten tussendoor als je er meer wilt maken, ze zullen niet tegen elkaar gaan zitten. Smeer de hoekjes in met de losgeklopte ei-dooier. Knip vierkante stukjes uit een vel bakpapier, plaats dit in de vormpjes met bladerdeeg. Vul de vormpjes met bakknikkers. Je kunt ook prima rijst of bonen gebruiken om te verzwaren. De vulling zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet teveel omhoog komt waardoor je bakje dicht gaat zitten. Bak de bladerdeeg bakjes in 14 minuten op 225 graden gaar en goudbruin.
Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en zet de plaat nog even terug in de oven, ongeveer 2 minuten. Zo kan de bodem ook goed drogen. Hierna hoef je de bladerdeeg bakjes alleen nog maar af te laten koelen voordat je ze vult met de runderragout.
Bereidingswijze runderragout:
De runderpoulet en de gesneden uienringen met koud water en zout opzetten, aan de kook brengen met de deksel op de pan. Anderhalf uur tegen de kook aanhouden.
Haal de uien uit de bouillon. Het vlees eerst wat laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.
Smelt de roomboter of margarine in een pan en voeg in één keer alle bloem erbij en roer dit er heel goed doorheen. Beetje bij beetje het kookvocht toevoegen en roeren tot een gladde saus. Het fijngesneden vlees aan de saus toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Schep de ragout in de bladerdeegbakjes.
Hoofdgerecht: Hertenbiefstukjes in roomsaus
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem ze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin en reken ± 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de hertenbiefstukjes uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal. Giet de room in de pan en verwarm het geheel al roerende tot dit gebonden is.
Tip: Maak de saus op smaak met peper en voeg zeer dun gesneden paprikareepjes toe.
Nagerecht: Appelkoek met roomijs en slagroom
Ingredienten:
Bereidingswijze:
Zet de oven op bijna de hoogste temperatuur. Bij de meeste ovens is dat 250 graden.
Vermeng de suiker, het meel, de eidooiers en de boter in een kom goed door elkaar en kneed het tot een deegbal. Snijd de appels in stukjes en meng deze met een spatel door het beslag. Schep het mengsel in een ingevette bakvorm. Bak het in ongeveer 10 minuten af in de hele hete oven.
Laat de platte koek goed afkoelen en bestrooi het voor het opdienen met een laagje poedersuiker en garneren met een bolletje roomijs en de opgeklopte slagroom.
© 2023 www.etenzonderstress.nl - Powered by Shoppagina.nl