Geen producten (0)


Menu 1:

  • Pompoensoep
  • Runderrollade
  • Gevulde pannenkoeken

Voorgerecht: Pompoensoep
Ingredienten:

  • 500 gram pompoen
  • 2 ½ deciliter water of bouillon
  • 1 ui
  • 1 rode of groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
De pompoen of courgette schillen en in blokjes snijden. Met het water en zout ongeveer 30 minuten goed gaar koken. Snijd de paprika en de ui zeer fijn. In een braadpan de olie verhitten en fruit hierin de ui en de paprika. Strooi de bloem erover heen en roeren tot de olie geheel wordt opgenomen en er een bal ontstaat.De gare pompoen of courgette met een mixer fijnmalen en in gedeeltes aan het paprika-ui mengsel toevoegen. Aanvullen met water of bouillon tot de gewenste soepdikte bereikt is. Op smaak brengen met peper en zout.

Hoofdgerecht: Zelfgemaakte runderollade
Ingrediënten:

  • 1 stuk rundvlees van 1 à 1,5 kilo
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
‘Prik’ het vlees hier en daar in met de punt van een scherp mes. Snijd de knoflook in stukjes en stop in elk gaatje in het vlees een stukje knoflook. Smeer het vlees aan de buitenkant in met de kruiden en bind het met keukendraad in tot een rollade. Wikkel de rollade in een stuk aluminiumfolie tot een stevig pakket. Vul een ovenschaal met een laag water en leg het vlees erin. Het vlees moet ongeveer half onder water staan. 

Zet de schaal in de oven en bak het vlees ongeveer 45 minuten tot 75 minuten. Afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben en hoe dik het stuk is.
Haal de rollade uit de oven en laat hem afkoelen. Verwijder de aluminium en snijd het vlees in mooie plakken en leg het op een serveerschaal.

Variatie: Snijd het vlees in de lengte in zodat je het open kunt vouwen tot een lap. In plaats van de knoflook in stukjes te snijden, doe je het in de knijper. Wrijf dit over de lap vlees. Eventueel kun je nog gebakken ui toevoegen. Rol de lap vlees op, bind hem in bereid het verder zoals hierboven. Je kunt hier zelf talloze variaties mee maken.

Nagerecht: Gevulde pannenkoeken met ijs, vers fruit en slagroom
Ingredienten:

  • Pannenkoekenmeel
  • Melk
  • Vers fruit naar keuze
  • Opgeklopte slagroom
  • Suiker

Bereidingswijze:
Bak de pannenkoeken volgens recept, laat deze afkoelen en vul zee met een bolletje roomijs en rol ze op. Garneer de pannenkoek met wat vers fruit en slagroom