Geen producten (0)


Bijgerechten:

  • Aardappelmuffins
  • Mini-groentetaartjes
  • Blanke stoofpeertjes

Aardappelmuffins
Ingredienten:

  • 1 grote aardappel of 3 kleintjes
  • 30 gram jonge kaas
  • 75 ml creme Fraiche
  • 2 teenjes knoflook
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray de muffinmat en anders het blik in met bakspray of smeer het in met olijf of zonnebloemolie. Schil de aardappel(s). Rasp vervolgens de aardappel(s) grof (net als bij rösti). Uit de aardappels komt veel vocht pers dit er een beetje uit, anders worden de muffins te nat en niet stevig. Doe de aardappelstukjes in een mengschaal. Knijp de knoflook fijn meng deze er samen met de zout en peper doorheen.De creme fraiche mag erbij. Meng deze er goed doorheen. Rasp 20 gram van de jonge kaas en meng deze er ook goed door.Verdeel het mengsel over de cupcake bakjes, dit tot ongeveer 1 cm onder de rand. De muffins rijzen namelijk nog. Rasp de laatste kaas er overheen. Zet de muffins 35 minuten in de oven op 200 graden. En serveer ze bij het hoofdgerecht.

Mini groentetaartjes
Ingredienten voor 6 personen:

  • 200 gram aardappelen
  • 300 gram pompoen
  • 2 wortelen (grote)
  • 300 gram broccoli
  • 3 eidooiers
  • 800 ml magere melk
  • 50 gram jonge kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram toegestane margarine
  • 6 bladerdeeg (zonder toevoegingen)
  • 4 eetlepel bloem
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • peper
  • zout (eventueel)

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, pompoen en de wortelen. Snij ze in gelijke stukken. Pluk de roosjes van de broccoli. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 210° C.  Kook de broccoli, de aardappelen, de pompoen en wortelen samen gaar. Laat uitlekken. Fruit de ui en de paprika 2 minuten in de olijfolie en doe ze bij de andere groenten. Verhit de margarine in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed tot ze goudgeel is. Voer langzaam, al roerend, de melk toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Neem van het vuur af en laat een beetje afkoelen. Roer er de kaas en de eidooiers door. Breng op smaak met peper (en zout). Schep er de groenten door. Bestrijk zes taartvormpjes met olie. Leg er het bladerdeeg in en snij de randen bij. Verdeel er de groenten over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. 

Blanke stoofperen
Ingredienten:

  • 1 kilo stoofperen
  • 1 (onbespoten) citroen
  • 75 g kristalsuiker
  • 4 blaadjes laurier
  • 400 ml zoete jonge witte wijn

Bereidingswijze:
Boen de citroen goed schoon en snijd met een scherp mesje een dunne sliert citroenschil af (je hebt niet de hele schil nodig). Halveer de citroen daarna en knijp hem uit boven een kom met water. Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Dompel ze direct na het schillen in het citroenwater opdat ze niet verkleuren. Zet de peertjes rechtop in een passende, roestvrijstalen of emaillen pan. Strooi er de suiker, citroenschil en laurierblaadjes over. Schenk de witte wijn samen met 200 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de peertjes in 40-50 minuten gaar koken.