Geen producten (0)

Uit eten

Deze week weer lekker rustig begonnen, recepten verzonnen voor mijn boek en die weer uitgeprobeerd op mijn slachttoffers.

Geen commentaar, dus ze staan er in!

Waar ik wel tegen aan liep en ook wel tegenop zag, was een etentje ter ere van een jubileum. Zo eentje waar je absoluut niet onderuit komt. Hoe los ik dit nou op zonder dat een ander er last van heeft dat ik niet alles kan eten. Zelf heb ik er geen moeite mee, maar andere kunnen het wel eens raar of vervelend vinden.

"Vroeger at je toch ook alles?" Wordt er vaak tegen me gezegd en dan ga ik wederom in de verdediging en daar word ik wel eens heel moe van!

Heel brutaal heb ik betreffende restaurant opgebeld en uitgelegd dat ik een voedsel-allergie heb en of ze het een bezwaar vonden dat ik mijn eigen brood en kruidenboter meenam. Ik heb gelijk ook maar even gevraagd hoe ze hun biefstuk bakken en of er eventueel van de kaart afgeweken mocht worden.

Geen probleem was het antwoord en ik ben gelijk een stuk opgeluchter.....

Dus de vrijdag was aangebroken ik met een iets te grote handtas naar het restaurant. Een schaaltje gevraagd, mijn brood erop gelegd, boter erbij en klaar is kees!

Heerlijk gegeten, zelfs nog aan de wijn geweest en niemand heeft ook maar iets gemerkt of vragen gesteld. heerlijk om weer eens een keer ongedwongen uit eten te gaan!

Wellicht een tip voor mijn medelotgenoten als je ook eens in zo'n situatie belandt.