Geen producten (0)

Kleurstof

Ik ben gek op visite en dan wil ik het altijd extra gezellig maken. Lekker koken, nieuwe recepten uitproberen en lekker lang natafelen.

Ze weten natuurlijk niet dat ze weer eens een proefrecept voorgeschoteld krijgen en je ziet al gauw aan de reacties of het wel of niet in de smaak valt. Altijd handig een paar keer maand van die blindproevers in huis.

Helaas was ik dit keer zelf de klos. Lekker koekjes bakken. Af en toe kan ik de zoetigheid niet weerstaan, met als gevolg dat ik die middag al een halve koektrommel leeg had gegeten.

Helaas was dit keer mijn kristalsuiker bijna op en had ik snel even een 100% natuurlijke bruine basterdsuiker uit de kast getrokken. Nou dat heb ik geweten......

De volgende dag kwam ik er op een hele vervelende manier achter dat 100% natuurlijk helemaal niet natuurlijk hoeft te zijn! Een allergische reactie op de aanwezige kleurstof E150 sloeg de volgende dag in alle hevigheid toe en heb ruim twee dagen met flinke hartritmestoornissen rondgelopen.

Dit was weer eens een wijze les voor mezelf en dat ik nooit moet vergeten om de etiketten goed te lezen en dat je nooit moet uitgaan van de zogenaamde gezonde kreten op de verpakkingen.