Geen producten (0)

Eindelijk zomer!

Het begint weer te kriebelen..... boven de 18 graden krijg ik altijd weer dat heerlijke blije zomergevoel.

De kussens komen weer uit de schuur, de tafel wordt opnieuw in de lak gezet, er komen nieuwe plantjes in de bakken en natuurlijk het belangrijkste ..... de barbecue wordt weer van stal gehaald!

Na een paar uurtjes boenen ben ik er helemaal klaar voor.

Op naar het tuincentrum voor nieuwe frisse kolen en een nieuw glimmend rooster en daarna ga ik snel nog even langs de slager en de groenteboer.

Het lekkerste is altijd weer dat we ongestraft veel kunnen eten, zonder dat je al teveel calorieën gebruikt. Heerlijke salades maken met uiteraard stokbrood en fruit.

Snel nog even ijsblokjes maken voor in mijn wijntje , die mag uiteraard niet ontbreken en steek de fik er maar in zou ik zeggen......

Maar als je een voedsel-allergie hebt blijft het voor mij altijd erg spannend om te barbecuen. Leg je toevallig "mijn" stukje vlees op het gedeelte van het rooster waar net die hamburger (met veel te veel E-nummers en kruiden) van mijn man heeft gelegen, is het de volgende dag weer een bingo. Ik krijg het weer benauwd, heb hartoverslagen en soms galbulten en dat  zijn dan de resultaten van de gezellige avond in de tuin.

Maar deze week hebben we al twee keer gebarbecued en HOERA .... het is goed gegaan!

Snel ga ik op zoek naar nieuwe lekkere recepten voor de komende maanden en ik zal ze met jullie via facebook delen.