Geen producten (0)

Dag-creme

Na een onstuimige week was is wel eens toe aan een kadootje voor mezelf. Nu zit ik al een hele tijd op zoek naar een goeie dagcreme waar ik geen uitslag van krijg en na wat monstertjes te hebben geprobeert heb ik er één gevonden!

Helemaal blij ga ik naar de apotheker om mezelf te trakteren op de nieuwste creme van Eucarin, die ook nog eens helpt tegen mijn pigmentvlekken. We worden allemaal wat ouder, dus ik moet er ook aan geloven.

De volgende dag smeer ik direkt mijn nieuwste aankoop op mijn gezicht en voel dat mijn huid er heerlijk zacht van wordt. Het was wel een dure pot, maar ach het is het waard.

De volgende dag weer het zelfde ritueel en voel me weer geweldig. Maar tot mijn grote verbazing begint in de loop van de ochtend ineens mijn hart weer over te slaan en daar gaat mijn goede humeur. Vanavond maar weer eens goed op mijn voeding letten, ik zal wel teveel chips hebben gegeten de avond hiervoor.

Zo gezegd zo gedaan en 's avonds het is weer een histamine vrije maaltijd. Dit keer ook maar geen wijntje en chips, helaas.

En de volgende ochtend ben ik weer de pineut met overslagen en geef de stress van de afgelopen week de schuld. "Negeren en gewoon doorgaan", spreek ik mezelf moed in.

En zo hobbel ik de week door met hartoverslagen en ben aan het eind van de week bekaf. Prettige start voor het weekend.

Zaterdags ruim ik de badkamer op en lees eigenlijk onbewust en vlak voor ik het weg wil gooien, de bijsluiter van mijn heerlijke pot creme en mijn oog valt op een toevoegingen die wel heel erg chemisch klinkt.

Google is geduldig en het blijkt dat Glycyrrhetinezuur een bestanddeel van Zoethoutwortelextract. Een E-nummer, maar dan zonder een E ervoor! Zodra deze toevoeging in je bloedbaan terecht komt (via mijn huid), wordt deze stof omgezet in cortisol en dat geeft bij allergiën klachten. Bij mij dus hartoverslagen.....

Gelukkig was de dame van de apotheek erg vriendelijk en mocht mijn aankoop zonder problemen terugbrengen.

De volgende keer als ik mezelf wil trakteren koop ik maar een paar nieuwe schoenen of een nieuwe trui, dat lijkt me veiliger.